Перейти до основного вмісту
http://osvita.ua/school/57359/

Кліпове мислення та школа: суміщаючи несумісне

Про сучасних дітей часто говорять як про покоління Z – таких, що зростали в період широкого розповсюдження цифрових технологій, глобалізації та нескінченних інформаційних потоків. Вони продовжують жити та вчитися в світі, що швидко змінюється. От тільки освітня система чомусь змінюється повільніше: деякі предмети примушують вивчати за тими ж підручниками, що й 15 років тому, а замість того, щоб подавати навчальні завдання як випадки («кейси») з реального світу, ми досі дотримуємося старого стилю задач та вправ. Навіть мультимедійні засоби навчання не врятують ситуацію, якщо поданий через них матеріал не був адаптований під особливості сприйняття сучасної дитини: найяскравіша презентація може видатись нудною, якщо ви просто скопіювали туди текст кількох параграфів підручника (хай навіть і з картинками). Про те, як працювати з дітьми нового покоління та чи є позитивні моменти у наявності так званого кліпового мислення, міркує літературознавець Раїса Савченко.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

До уваги педагогічних працівників! У розділі "Атестація" розміщено інформацію щодо організації підвищення кваліфікації в 2019 році
  На сторінці "Робота з учителями української філології" розміщено матеріал "Підсумок роботи над проєктом "Перемога"
  На сторінках "Робота з учителями української мови" та "Робота з учителями початкових класів" розміщено інформацію  "Знавці української мови змагатимуться дистанційно"